22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 12:11
No menu items!

Cât a costat întreținerea Arenei Naționale în 3 ani

spot_img

Oprescu_Arena Nationala 2

Puțin peste 6,6 milioane de euro. Atât a cheltuit, din septembrie 2011 și până acum, Primăria Capitalei pentru întreținerea Arenei Naționale. Astfel, în timp ce „gazoniada” a costat, de la inaugurarea stadionului și până în prezent, 1,5 milioane de euro, pentru curățenie, energie electrică și înlocuirea scaunelor rupte au fost cheltuiți nu mai puțin de 23 de milioane de lei (peste 5,1 milioane de euro). În total, peste 6,6 milioane de euro în doi ani și jumătate, adică în jur de 2,64 de milioane de euro pe an.

Cert este că Sorin Oprescu a alocat pentru curățenia pe stadion, pentru energia electrică consumată și pentru schimbarea unor scune înlocuite în bătaie de joc: au fost montate scaune în alte culori decât cele inițiale, fiind astfel stricată cromatica tribunelor.

Licitație pentru următorii patru ani

La jumătatea lunii martie, Primăria Capitalei a declanşat procedura de externalizare a operaţiunilor de întreţinere a Arenei Naţionale. Societatea câștigătoare a licitației va semna un contract valabil patru ani și va încasa maximum 7,8 milioane de euro pentru întreținerea  Arenei Naționale.

Potrivit caietului de sarcini, mentenanţa stadionului include servicii tehnice de exploatare, întreţinere curentă şi administrare tehnică, dar  și întreţinerea gazonului.

Alexandru Maghiar