18.4 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 18:53

Castelele din România care rivalizează cu reşedinţa familiei regale britanice

spot_img

Material prezentat de Fundația România Autentic

castelul-corvinilor

Castelul Corvinilor şi Castelul Bran au fost și rămân o fascinație care a atras sute de mii de turiști atât din țară cât și din străinătate. Pentru aceste motive, cele două minuni arhitectonice au ajuns în topul celor mai frumoase 15 castele din Europa, realizat de European Best Destinations. Astfel, cele două castele rivalizează cu frumuseţea palatelor germane şi chiar o reşedinţă a familiei regale britanice, potrivit descopera.ro.

Castelul Corvinilor din Hunedoara ocupă locul al 11-lea în clasament şi este considerat a fi unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din ţara noastră.

Castelul impozant, cu bastioane, turnuri şi un donjon, a fost construit în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaşti. Anual, Castelul corzinilor atrage zeci de mii de turişti.

bran-castel

Castelul Bran îi fascinează pe vizitatori cu istoria lui şi, desigur, cu mitul vampirului Dracula care a făcut înconjurul lumii graţie romanului cu acelaşi nume publicat de irlandezul Bram Stoker în 1897. Fostă cetate construită, cu scop militar, pe o stâncă, într-un punct-cheie din punct de vedere strategic, a suferit de-a lungul timpului numeroase modificări.

Primul loc în clasamentul întocmit de European Best Destinations este ocupat de Palatul Pena din Sintra, Portugalia. Acesta a fost construit în secolul al XIX-lea, pe locul unei vechi mănăstiri, ca reşedinţă a Reginei Maria a II-a şi a Prinţului Consort Fernando al II-lea.

Olimpia Diaconiuc