Case pentru refugiați incendiate în Germania

Mai multe persoane neidentificate au incendiat, vineri, o casă pentru refugiați, în orașul Gotha, a anunțat poliția din landul german Thuringia (Est).

Poliția din orașul Gotha a anunțat că nu exclude posibilitatea ca atacul asupra casei, care era nelocuită în momentul atacului, să fi avut motivație rasială.

Proprietarul casei nelocuite se oferise să găzduiască refugiații, au afirmat aceștia, apreciind daunele la 25.000 de euro. Ministrul pentru imigrație din Thuringia, Dieter Lauinger, a declarat că proprietarul a anunțat pe Facebook că locuința sa este disponibilă pentru refugiați și a primit reacții negative.

Germania refugiati

Recent, au fost înregistrate atacuri prin incendiere asupra caselor ce urmau să găzduiască refugiați. În urmă cu o săptămână, un bărbat a fost grav rănit în timp ce a sărit dintr-un hostel de refugiați de trei etaje în orașul vestic Heppenheim.

Germania a înregistrat un aflux de refugiați în timp ce Europa se confruntă cu o criză umanitară, zeci de mii de persoane refugiindu-se din cauza războiului din Siria, Irak și Afganistan.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU