23 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 16:59
No menu items!

Cascadorii râsului la Primăria Capitalei:100 de tramvaie cumpărate de Nicușor Dan cu suma de 200 milioane nu încap pe linia 41

spot_img

Cele 100 de noi tramvaie din Bucureşti au fost achiziționate cu suma de 200 de milioane de euro, dar, pentru că sunt prea mari și nu încap pe peron, Municipalitatea trebuie să cheltuie alti bani pentru finanţarea lucrărilor de reconfigurare a peroanelor care trebuie coborâţe, dar şi lungite.

În afară de sumele cheltuite pe achiziționarea tramvaielor, Primăria Capitalei trebuie să mai investească în modernizarea de linii, dar și în alungirea unor peroane. În caz contrar, noile tramvaie de 36 de metri nu vor încăpea în toate stațiile. Refugiile din București au o lungime de 28-90 de metri, iar tramvaiele aflate în circulație maxim 27 de metri lungime.

Pentru ca noile tramvaie să poată circula în condiții de siguranță, următoarele stații trebuiesc modificate:

  • Agronomie – ambele sensuri;
  • Casin – ambele sensuri;
  • Podul Ciurel – ambele sensuri;
  • Orsova – ambele sensuri;
  • Drumul Taberei- ambele sensuri;
  • Parc drumul Taberei – ambele sensuri;
  • Brasov – ambele sensuri.

A fost propusă modernizarea a 49 de peroane, din care cele mai multe, respectiv 20, pe linia tramvaiului 41, cel mai folosit mijloc de transport în comun de suprafață din România.

Pe lângă cele 49 de peroane, se propune modernizarea a 27 de kilometri de tramvai (cale simplă), precum și a depourilor unde vor fi garate noile tramvaie (Giurgiului, Militari, Dudești și Alexandria).

Noile tramvaie vor putea fi folosite de bucureșteni pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55”. Tramvaiele vor fi echipate cu sisteme IT – de informare călători (audio și video), supraveghere video, sistem de numărare călători, Wl-Fi și sistem de comunicare on-line.

D.Constantin