16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 1:11

Casa în care Steve Jobs a creat primul computer Apple, declarată monument istoric

spot_img

Steve-Jobs

Casa în care Steve Jobs a construit primul computer Apple, în anii ’70, situată în Silicon Valley, California, a fost declarată monument istoric, informează CNN.

Membrii comisiei pentru monumente istorice din Los Altos, în apropiere de San Francisco, au votat în unanimitate pentru acordarea acestui statut casei care, în prezent, aparţine surorii lui Steve Jobs.

„Este vorba de casa natală a cofondatorului Apple Steve Jobs”, precizează membrii comisiei, adăugând că „Este vorba, de asemenea, de locul în care a fost fondat Apple şi unde au fost asamblate primele 50 – 100 de computere Apple – atâtea evenimente care reprezintă o importantă contribuţie pentru istoria şi moştenirea culturală ale Californiei şi SUA”.

Steve_Jobs

Celebrul garaj în care Steve Jobs şi Steve Wozniak au creat compania al cărei logo este un măr a rămas neschimbat de atunci, cu excepţia uşii, care a trebuit să fie înlocuită. Acolo, cei doi au construit primele 50 de computere Apple 1, pe care le-au vândut la magazinul Byte Shop din Mountain View, care îi aparţinea lui Paul Terrell, cu 500 de dolari bucata.

Potrivit Zillow, site imobiliar, casa părintească a lui Steve Jobs este evaluată la 1,5 milioane de dolari. Casa, construită în 1951, a aparţinut iniţial părinţilor adoptivi ai lui Jobs.

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

C.A.