19.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022 - 12:35
No menu items!

Casa episcopului reformat al Ardealului a fost spartă

spot_img

Casa episcopului reformat al Ardealului a fost spartă

Casa parohială a noului episcop al Eparhiei Reformate a Ardealului, Kato Bela, din comuna covăsneană Ilieni, a fost spartă în timp ce acesta se afla la Cluj-Napoca, unde a avut loc ceremonia religioasă de instalare în funcţie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Covasna, Iulia Grigoraş, a declarat, luni, că uşa casei parohiale din comuna Ilieni a noului episcop al Eparhiei Reformate a Ardealului, Kato Bela, a fost găsită spartă, descoperirea fiind făcută de către persoana care are grijă de imobil.

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor s-a constatat că din casă lipsesc bani şi bunuri, însă nu s-a stabilit exact valoarea prejudiciului. Grigoraş a afirmat că din primele cercetări reiese că furtul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, când Kato Bela se afla la Cluj- Napoca, unde a avut loc ceremonia religioasă de instalare a acestuia în funcţia de episcop al Eparhiei Reformate a Ardealului.

Iulia Grigoraș a precizat că poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor furtului, pecizând că, la cererea episcopului Kato Bela, IPJ Covasna nu poate oferi mai multe detalii.

R.D.