18.7 C
București
joi, 6 mai 2021 - 10:33

Casa Albă: Înregistrarea cu decapitarea jurnalistului Steven Sotloff este autentică

“Serviciile americane de informații au analizat înregistrarea video difuzată recent și în care apare cetățeanul american Steven Sotloff și consideră că aceasta este autentică”

Steven Sotloff

Înregistrarea video cu decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff, difuzată marți de jihadiștii Statului Islamic (SI), este “autentică”, a anunțat miercuri Casa Albă, relatează AFP.

Serviciile americane de informații au analizat înregistrarea video difuzată recent și în care apare cetățeanul american Steven Sotloff și consideră că aceasta este autentică

Caitlin Hayden,

Purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat într-o înregistrare video difuzată marți decapitarea unui al doilea ostatic american, jurnalistul Steven Sotloff.

În înregistrarea video denumită “al doilea mesaj către America” poate fi văzut jurnalistul Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, în genunchi, îmbrăcat într-o bluză portocalie, alături de un bărbat mascat înarmat cu un cuțit.

Bărbatul mascat, care s-a exprimat cu un accent britanic, a lansat totodată și o amenințare la adresa unui ostatic britanic David Cawthorne Haines, pe care ameninţă că-l va executa.

Pe data de 19 august, gruparea jihadistă a publicat o primă înregistrare video în care prezenta decapitarea unui jurnalist american, James Foley. Atunci gruparea a afirmat că Foley a fost ucis ca represalii la loviturile aeriene americane împotriva SI.

C.A.