3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:27
No menu items!

Casa Albă cheamă Moscova să înceteze “provocările” în Ucraina

spot_img

Creșterea activității ruse pentru destabilizarea Ucrainei este “extrem de periculoasă și provocatoare”, au estimat oficialii SUA

militari rusi

SUA au chemat vineri Rusia să înceteze “provocările” în Ucraina, estimând că, în ultimele săptămâni, creșterea activității ruse pentru destabilizarea Ucrainei este “extrem de periculoasă și provocatoare”, transmite AFP.

“Noi adunăm cât mai multe detalii despre informațiile potrivit cărora forțele de securitate din Ucraina au scos din funcțiune vehiculele unui convoi militar rus pe teritoriul ucrainean”, a declarat Caitlin Hayden, purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate națională al președintelui Barack Obama, într-un comunicat de presă.

“Nu suntem în prezent în măsură să confirmăm această informație”, a adăugat ea, reiterând “temerile (americane) cu privire la incursiunile ruse și ale forțelor proruse în Ucraina”. “Rusia nu are niciun drept să trimită vehicule, personal sau material de orice fel în Ucraina, sub niciun pretext, fără autorizația guvernului ucrainean”, a mai afirmat Hayden.

Casa Albă a denunțat în special faptul că Rusia trimite separatiștilor tancuri, vehicule blindate, artilerie și lansatoare de rachete, precum și tirurile “regulate” de artilerie și rachete din Rusia asupra teritoriului ucrainean.

R.D.