luni, 13 iulie 2020 - 2:39

Cartofii prăjiți: efectul nociv poate fi considerat un mit

Președintele Senatului: Guvernul a făcut o lege proastă, care pune în pericol pe toată lumea. PSD convoacă CEX

Președintele intermar al Senatului a vorbit, duminică, de la sediul PSD, despre legea carantinării și izolării, care se discută acum în parlament. Robert Cazanciuc...

Donald Trump poartă mască în public pentru prima dată în timpul pandemiei Covid-19

Președintele SUA a purtat o mască în public pentru prima dată în timpul unei vizite la un spital militar, după o scurtă plimbare cu...

Președintele Bulgariei cere demisia „Guvernului mafiot”

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a cerut sâmbătă demisia guvernului, despre care a spus că are un „caracter mafiot”, după percheziţii fără precedent la sediul...

Cristoiu: Afacerile medicale penale din pandemie nu vor fi anchetate de niciun procuror

Jurnalistul Ion Cristoiu acuză mecanismul prin care s-au făcut afaceri cu echipamente sanitare din bani publici pe timpul pandemiei, avertizând că niciuna nu va...

Foto: www.dailyshame.co.uk

Cartofii prăjiți, eliminați de fiecare dată din rețetele nutriționiștilor, s-ar putea să nu merite reputația de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare.

În general, studiile leagă mâncarea prăjită de obezitate, de atacuri de cord și de diabet, însă într-un nou studiu, realizat pe aproximativ 40.000 de adulți din Spania, s-a descoperit că persoanele care au consumat cele mai multe feluri de mâncare prăjită nu au prezentat riscuri mari de afecțiuni cardiace sau moarte prematură. De asemenea, într-un alt studiu, realizat în rândul femeilor obeze, s-a descoperit un efect benefic asupra nivelurilor de insulină, relatează healthland.time.com.

Studiile variază, însă, în funcție de tipurile de ulei și de grăsimi folosite la pregătirea felurilor de mâncare. Astfel, în cazul primului studiu s-au folosit, în principal, uleiuri de măsline și de floarea soarelui, iar în cazul celui de-al doilea studiu s-a folosit ulei de măsline extra-virgin.

Printre factorii care afectează caracterul sănătos al unui fel de mâncare prăjită se numără tipul de ulei folosit la preparare, modalitatea de prăjire, refolosirea sau nu a uleiului și nivelul sării adăugate.

Oricât de sănătoasă este modalitatea de gătire, cartofii prăjiți nu vor aduce niciun beneficiu atunci când sunt consumați ca parte dintr-un regim dominat de mâncăruri procesate sau produse fast-food.

Daniela Marinescu

Fostul șef al SIE, Slviu Predoiu: Guvernanții folosesc boala pentru a dezbina

Fostul director al SIE, consultantul Silviu Predoiu, este de părere că, pe timp de pandemie, guvernanţii dictează reguli şi norme pe care le încalcă...

Cel mai mare sindicat din Sănătate cere Senatului să îndrepte anomaliile din legea carantinei

Federaţia Sanitas cere Senatului României să analizeze cu atenţie proiectul de act normativ şi să corecteze toate anomaliile pe care este pe cale să...

Protestele continuă la Tel Aviv. Israelienii cer în stradă accelerarea planurilor de ajutor economic

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv, supăraţi pe ceea ce ei consideră a fi răspunsul necorespunzător al guvernului la şocurile economice...

SUA își avertizează cetățenii despre „riscul crescut de detenţie arbitrară” în China

Statele Unite şi-au atenţionat sâmbătă cetăţenii asupra "riscului crescut de detenţie arbitrară" în China, într-un context de tensiuni puternice între Washington şi Beijing, relatează...

Epidemiologul Molnar Geza spune când va fi depășit al doilea vârf al epidemiei

Epidemiologul Molnar Geza a afirmat, sâmbătă, la Digi24, că numărul mare de cazuri din ultima vreme nu este răspândit egal în toată țara iar în acest...