marți, 1 decembrie 2020 - 14:54

Cartofii prăjiți: efectul nociv poate fi considerat un mit

După ce și-a pus în cap credincioșii care au vrut să participe la pelerinaje, Guvernul se ceartă acum cu Federația Română de Fotbal

Guvernul lui Ludovic Orban a fost criticat, în ultimele zile, de credincioșii care au vrut să participe în număr mare la pelerinajul de Sf....

Ceremonie scurtă la Arcul de Triumf, de Ziua națională a României. Președintele Iohannis a avut o singură grijă – votul din 6 decembrie

Sărbătorile publice au fost anulate anul acesta, de Ziua Națională a României. Nu au mai avut loc petreceri, nu s-au mai împărțit sarmale și...

Scandal la Buzău. Candidatul partidului fondat de „Petrov”, acuzat de blaturi și combinații politice

Dezvăluiri de senzație și scandaluri au apărut în aceste zile în viața politică buzoiană, protagoniști fiind politicieni cu state vechi, mai ales cu palmares...

Statistici alarmante în Japonia: mai multe victime cauzate de sinucideri într-o singură lună, decât toate decesele Covid. Femeile și copiii, cele mai expuse

Experții au avertizat că pandemia ar putea duce la o criză de sănătate mintală. Șomajul în masă, izolarea socială și anxietatea îi afectează pe...

Foto: www.dailyshame.co.uk

Cartofii prăjiți, eliminați de fiecare dată din rețetele nutriționiștilor, s-ar putea să nu merite reputația de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare.

În general, studiile leagă mâncarea prăjită de obezitate, de atacuri de cord și de diabet, însă într-un nou studiu, realizat pe aproximativ 40.000 de adulți din Spania, s-a descoperit că persoanele care au consumat cele mai multe feluri de mâncare prăjită nu au prezentat riscuri mari de afecțiuni cardiace sau moarte prematură. De asemenea, într-un alt studiu, realizat în rândul femeilor obeze, s-a descoperit un efect benefic asupra nivelurilor de insulină, relatează healthland.time.com.

Studiile variază, însă, în funcție de tipurile de ulei și de grăsimi folosite la pregătirea felurilor de mâncare. Astfel, în cazul primului studiu s-au folosit, în principal, uleiuri de măsline și de floarea soarelui, iar în cazul celui de-al doilea studiu s-a folosit ulei de măsline extra-virgin.

Printre factorii care afectează caracterul sănătos al unui fel de mâncare prăjită se numără tipul de ulei folosit la preparare, modalitatea de prăjire, refolosirea sau nu a uleiului și nivelul sării adăugate.

Oricât de sănătoasă este modalitatea de gătire, cartofii prăjiți nu vor aduce niciun beneficiu atunci când sunt consumați ca parte dintr-un regim dominat de mâncăruri procesate sau produse fast-food.

Daniela Marinescu

UK: Pandemia scoate la suprafață rețelele de exploatare sexuală a româncelor. 90% dintre ele au fost recrutate de iubiți

Traficanții sexuali pot obține profituri de peste 1 milion de lire sterline pe an de pe urma unui bordel, iar restricțiile Covid le-au ușurat...

Pacienții COVID din corturile militare intră în iarnă. Primul medic al țării: Altă întrebare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, cu ocazia vizitării Spitalului Universitar București (fost Municipal), că nu există încă soluții pentru pacienții COVID internați în...

„Icoana” unui candidat PNL, în „procesiune electorală” prin județ. FOTO

Fostul primar din Turceni, Ion Iordache, își promovează imaginea obligându-și stafful de campanie să colinde cu tabloul său pe post de icoană. Este cel mai...

Top autostrăzi octombrie. Cele mai mari progrese ale constructorilor de autostrăzi. FOTO/VIDEO

Constructorii unor loturi din autostrăzile Comarnic – Brașov, Sibiu – Pitești și Sebeș – Turda au avut luna trecută cele mai mari progrese, potrivit...

Tragedia de la Piatra Neamț: Singurul supraviețuitor al incendiului a ieșit de la terapie intensivă

Pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma incendiului din 14 noiembrie se simte mai bine,...