8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 11:37

Cartierul FERENTARI, locul IV în topul celor mai urâte destinații de vacanță din lume

spot_img

ferentari

Cartierul Ferentari din Bucureşti ocupă locul IV într-un clasament al celor mai urâte destinaţii de vacanţă din lume, pe care turiștii sunt sfătuiți să le evite cu orice preț. TOP-ul a fost întocmit de un site specializat în lifestyle, cadouri şi turism și publicat de dailymail.com. 

În realizarea clasamentului, site-ul buyagift.com a ținut cont de mai mulţi factori monitorizaţi în ultimele 18 luni, precum rata criminalităţii, eficienţa autorităţilor locale şi statisticile referitoare la gradul de curăţenie din zonă.

Stolipinovo_bulgaria

Astfel, cu 3.234 de automobile furate, 141 de crime şi 2.462 de acte de violenţă, cartierul Stolipinovo (foto sus) din oraşul Plovdiv din Bulgaria, a fost desemnat cea mai urâtă destinaţie de vacanţă din lume.

bogota_colombia

Pe locul al doilea, la mică distanţă, s-a clasat oraşul Bogota din Columbia, cu 55.575 de infracţiuni violente şi 63.440 de furturi.

golianovo

Cartierul Galianovo din Moscova (Rusia) ocupă locul al treilea în acest clasament, cu 36.934 de automobile furate şi 13.120 de crime.

Cartierul Ferentari din Bucureşti se află pe poziţia a patra în top-ul care conține 20 cele  mai urâte destinaţii de vacanţă, cu 1.881 de automobile furate, 378 de crime, 12.299 de acte de violenţă şi 2.251 de furturi. Cartierul bucureştean punctează şi la capitolul “Notorietate”, fiind renumit  – arată realizatorii TOP-ului – pentru numărul mare de automobile parcate ilegal, nivelul ridicat al crimei organizate, numărul ridicat de furturi de buzunar şi pentru arhitectura “eclectică”. Mai mult, cartierul Ferentari a obţinut scorul minim la fiecare dintre cei patru factori din categoria “Rating”: Zonă, Infracţionalitate, Pericol şi Curăţenie.

Străzile pline de gropi, mirosul greu degajat de gunoaie, casele într-o stare proastă de conservare şi câinii vagabonzi reprezintă motive suficient de puternice pentru a-i îndepărta chiar şi pe cei mai aventuroşi dintre turişti. Bine aţi venit în Ferentari! Deşi Bucureştiul se mândreşte cu denumirea de “Micul Paris”, există prea puţine lucruri care să amintească de Paris în acest cartier afectat de sărăcie.

buyagift.com

Cartierul Ferentari este în clasament – până la locul 10 –  de cartierul Naucalpan din oraşul Juarez din Mexic, cartierul Bywater din oraşul american New Orleans, oraşul Camden din statul american New Jersey, cartierul The Cape Flats din oraşul sud-african Cape Town, oraşul american Detroit şi cartierul Hrebendova din Bratislava (Slovacia).

R.D.