8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 11:12
No menu items!

Cărți și rechizite pentru copiii afectați de pandemie, cu sprijinul Sika România și al Fundației Mereu Aproape

spot_img

Fundația Mereu Aproape și Sika România au susținut 111 elevi cu drag de carte, din 11 școli din țară, să își dezvolte cunoștințele, oferindu-le pachete educaționale multidisciplinare și rechizite.

Copiii provin din zone unde accesul la lecțiile online este dificil, iar bucuria lor de a primi cărțile a fost cu atât mai mare cu cât sunt printre cei care simt efectele învățării în pandemie.

Iubitori de școală și dornici să afle cât mai multe, au descoperit cu emoție darurile care îi vor ajuta să își consolideze și completeze cunoștințele.

Pachetele educaționale conțin atlase și enciclopedii de biologie, geografie, istorie și fizică, culegeri de matematică, limba română și chimie, curs de învățare a limbii engleze, precum și rechizite pentru școală.

Cele 1.110 cărți au ajuns la elevi din ciclul gimnazial de la școli din localitățile Bălcăuți – județul Suceava, Dorohoi – județul Botoșani, Fărcașele – județul Olt, Certeju de Sus – județul Hunedoara, Râșca – județul Cluj, Prundu – județul Giurgiu, Turnu Măgurele – județul Teleorman, comuna Poșta Câlnău – județul Buzău, satul Parpanita – județul Vaslui, comuna Gheorghe Lazăr – județul Ialomița, comuna Zănești – județul Neamț.

„Cea mai mare provocare a acestui an pentru dascăli și pentru elevi este să recupereze golurile din ultimul an și jumătate și să continue într-un ritm susținut învățarea.

Cu atât mai mult, educația rămâne o prioritate în cadrul programelor noastre și, de fiecare dată când avem ocazia, dezvoltăm proiecte prin care ajungem la cât mai mulți copii pentru a crește motivația lor pentru învățare și încrederea în forțele proprii.

Ne încântă faptul că echipa Sika România a ales să marcheze ziua companiei printr-un proiect dedicat copiilor de care Fundația are grijă, un nou proiect în rândul celor pe care le desfășurăm constant împreună”, a declarat Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.