1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022 - 6:09
No menu items!

Cârtița lui Horea Uioreanu din DNA Cluj a dat informații pentru… un miel

spot_img

Comisarul șef de la Poliția judiciară a DNA Cluj, Valentin Tătar, a fost pus sub acuzare pentru că ar fi furnizat informații din anchete, inclusiv din dosarul de corupție al fostului președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu

Bene_Uioreanu_SZ

Potrivit monitorulcj.ro, procurorii DNA l-au pus pe comisar sub control judiciar, după ce a fost filat de echipele de anchetă că a primit un miel dar și diverse sume de bani de la un apropiat, căruia i-ar fi furnizat, la schimb, informații din  dosarele DNA Cluj. Aceleași surse spun că o parte dintre informații se refereau la acțiunile care îl vizau pe Horea Uioreanu, acuzat de corupție. Polițistul Valentin Tătar a fost cununat de senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoș.

Pe lângă scurgerea de informații de la DNA, Uioreanu avea și la SRI pe cineva care îl informa despre acțiunile operative. Preşedintele suspendat al CJ Cluj a fost audiat, vineri, de procurorii militari ai DNA Bucureşti în această cauză. Surse judiciare citate de mediafax afirmă că Anca-Elena Albu, fost subofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii Cluj, este urmărită penal şi cercetată sub control judiciar pentru că l-a informat pe preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj privind acţiuni de supraveghere operativă care îl vizau pe el sau pe alte persoane.

Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, de magistraţii Curţii de Apel Cluj. Potrivit DNA, Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (zece acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

S.M.