9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 3:16

CARTELUL editurilor din România. Cum scoteau concurența de pe piață

spot_img

Cele mai mari edituri din România fac obiectul unei anchete a Consiliului Concurenței, pentru comportament anticoncurențial. 

Conform Ziarului Financiar, companiile investigate sunt Editura Vremea, Curtea Veche Publishing, Publica Com, Nemira Publishing House, Humanitas, RAO Distribuţie, Editura Trei, Grupul Editorial Art, Editura Polirom, Grup Editorial Litera, Direct Client Services, Librăriile Humanitas şi Asociaţia Editurilor din România.

“Autoritatea de concurenţă deţine indicii privind o posibilă coordonare a comportamentului comercial, manifestat prin refuzul colectiv şi coordonat de a vinde către un anumit client şi/sau posibil concurent, cu intenţia de a-l elimina de pe piaţă”, au declarat reprezentanţii Consiliul Concurenţei pentru sursa citată.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.