3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 10:39
No menu items!

Cartea despre relația cu președintele Hollande a făcut-o milionară pe Valerie Trierweiler

spot_img

„Merci pour ce moment” s-a vândut în 442.000 de exemplare. Valerie Trierweiler a câștigat 1,3 milioane de euro

 „Merci pour ce moment”

Fosta Primă Doamnă a Franței Valerie Trierweiler, care a publicat o carte legată de experiența sa alături de președintele François Hollande încheiată brusc după ce presa a dezvăluit relația acestuia cu actrița Julie Gayet, a devenit milionară la doar 16 zile de la punerea în vânzare a controversatului său volum „Merci pour ce moment”, scrie miercuri ziarul Le Figaro.

Cu 442.000 de exemplare vândute, Valerie Trierweiler a câștigat 1,3 milioane de euro, sumă care va crește având în vedere că bestseller-ul său continuă să conducă în topul celor mai vândute romane.

Inițial, cartea a fost tipărită în 200.000 de exemplare de editura Les Arenes, care a comandat ulterior un tiraj suplimentar de 270.000 de cărți, care se comercializează la un preț de 20 de euro fiecare.

Un succes de asemenea dimensiuni este rar în Franța, unde, doar puțini autori își pot permite un prim tiraj de 200.000 de copii tipărite pentru scrierile lor. Inclusiv viteza vânzărilor este fără precedent, depășind de trei ori recordul de până acum, deținut de „Fifty Shades of Grey”, romanul renumit pe plan mondial semnat de scriitoarea britanică E. L James.

C.A.