sâmbătă, 16 ianuarie 2021 - 14:15

Carne de pui creată în laborator, servită într-un restaurant de lux din Singapore

Whatsapp amână noile condiții de confidențialitate, dar nu renunță la ele

WhatsApp anunţă că va amâna cu trei luni aplicarea noilor politici de intimitate, care ar fi trebuit să devină active de la 8 februarie....

Avertizare de polei pe Autostrada A3. Deja s-au produs trei accidente

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române îi avertizează pe șoferi că pe autostrada A3 București – Ploiești sunt porțiuni acoperite cu polei,...

Avertizare pentru românii care călătoresc în Olanda

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că, potrivit informațiilor...

OMS, împotriva certificatelor de imunitate și a eliminării restricțiilor la călătorii internaționale

Organizația Mondială a Sănătății nu sfătuiește guvernele să ceară dovezi ale vaccinării sau imunității Covid ca o condiție pentru călătoriile internaționale, invocând „aspecte critice...

Carne de pui crescută în laborator a fost servită pentru prima dată sâmbătă într-un restaurant din Singapore, o etapă istorică pentru producătorii săi care speră să reducă amprenta de carbon lăsată de consumul de carne pe planetă, relatează AFP, preluată de Agerpres.

La începutul lunii decembrie, Singapore şi-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just să poată să comercializeze carnea sa de pui crescută în laborator, firma susţinând că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru aşa-numita “carne curată” care nu provine de la animale sacrificate.

Miercuri, Eat Just a anunţat prima sa vânzare comercială în restaurantul 1880 dintr-un cartier luxos din Singapore.

Sâmbătă seara, restaurantul a servit această carne produsă în laborator unor tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, invitaţi la această lansare datorită “angajamentului lor de a construi o planetă mai bună”.

La această cină “istorică” jurnaliştii nu au avut acces din cauza pandemiei de COVID-19.

Servirea acestei cărni artificiale este “o etapă revoluţionară în lupta împotriva schimbărilor climatice şi a aprovizionării populaţiei mondiale fără a afecta planeta“, a declarat fondatorul restaurantului 1880, Marc Nicholson.

Pentru fondatorul Eat Just, Josh Tetrick, această premieră “ne aduce mai aproape de o lume în care majoritatea cărnii pe care o consumăm nu va necesita distrugerea unei singure păduri, mutarea unui singur habitat animal sau utilizarea unei singure picături de antibiotic”.

Consumul de carne la nivel mondial este aşteptat să crească cu 70% până în 2050, iar carnea artificială ar putea satisface în curând o parte din această cerere, potrivit start-upului american Eat Just.

Priorități la vaccinare: Persoanele cu handicap și oamenii străzii, cuprinși în etapa a doua a campaniei

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat vineri că persoanele fără adăpost şi cele cu handicap vor intra în etapa a doua de vaccinare anti-COVID,...

STS anunță că plaforma dedicată vaccinării funcționează

Platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă şi poate fi accesată la nivel naţional în vederea programării pentru vaccinare anti-COVID, a anunţat, vineri, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale,...

Diminuată cu 5%, Guvernul a aprobat remunerația pentru persoanele implicate în vaccinare

Guvernul a stabilit remuneraţia pentru cei care vor vaccina anti-COVID populaţia României în următoarele luni, medicii care vor lucra în afara programului de lucru...

Controverse în SUA, după ce unele state au introdus fumătorii pe listele prioritare pentru vaccin

Statul New Jersey și-a apărat, vineri, politica de a acorda prioritate fumătorilor pentru accesul la vaccinuri din cauza „riscului semnificativ” al celor mai grave...

Pfizer reduce temporar livrările de vaccinuri către Uniunea Europeană

Pfizer își va reduce temporar livrările în Europa de vaccin Covid în timp ce își îmbunătățește capacitatea de producție, a spus compania americană, citatp...