Carmen Dan, mesaj pentru criticii de pe Facebook: “Îmi asum opiniile. Dreptul la exprimare este liber”

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, le-a răspuns, vineri, celor care au criticat-o pe Facebook, pentru mesajul de susţinere față de  liderul PSD, Liviu Dragnea.

Carmen Dan le-a a transmis utilizatorilor reţelei de socializare că nu-şi va închide pagina, “aşa cum se aşteptau mulţi”, şi nici nu va şterge mesajele “abominabile”, deoarece respectă dreptul la liberă exprimare.

“Dreptul la exprimare este liber şi neîngrădit, indiferent de opinia împărtăşită. Mulţi dintre cei care au comentat cu patos ultima mea postare se aşteptau, probabil, să îmi închid pagina de Facebook. N-am s-o fac pentru că sunt un om care îşi asumă opiniile şi, din respect faţă de mine în primul rând, le exprim într-un limbaj decent! Nici măcar nu intenţionez să şterg comentariile pentru că, oricât de abominabile ar fi, au menirea de a reflecta şi alte opinii, ale celor care ne critică măsurile pe care le luăm pentru a ne respecta angajamentele asumate. Sincer, mă îndoiesc profund că un om de bun simţ poate empatiza cu cineva care se adresează altei persoane cu apelative imposibil de reprodus, mai ales pentru că ştiu că majoritatea românilor au bun simţ! Mult”, a arătat ministrul pe Facebook. 

Carmen Dan a apreciat că “opinii diferite au fost şi vor mai exista, însă modul în care sunt ele exprimate vor face diferenţa”. În finalul postării, ministrul a arătat că va continua să le răspundă “oamenilor de bună credinţă”, care au ales să “transmită mesaje de bun simţ”, aşa cum va continua şi să susţină echipa din care face parte. 

“Poţi să iti permiţi multe în lumea asta, dar să ameninţi, în cel mai abject mod posibil, făcând referire la moarte sau viol, depăşeşte orice limită a toleranţei! Nu vorbesc acum prin prisma ministrului de interne, ci din perspectiva omului, a femeii şi a cetăţeanului român care, asemenea oricăruia dintre cei care citesc aceste rânduri, are dreptul la liberă exprimare. Repet, într-un limbaj decent! Precizez că acest mesaj se adresează oamenilor de bună credinţă, celor care au ales să-mi scrie în privat mesaje de bun simţ şi pe care îi înţeleg că nu vor să suporte la rândul lor jigniri şi ameninţări, dacă ar alege să comenteze public. Voi continua să le răspund acestora şi îi asigur, totodată, că voi susţine în continuare echipa din care fac parte şi care a primit votul a milioane de români!“, a încheiat ministrul.

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU