Carmen Dan îl pune la punct pe Klaus Iohannis: “Dacă la nivelul Administraţiei Prezidenţiale folosim prezumția de nevinovăție doar când ne convine, este altceva”

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, i-a dat miercuri o lecție despre respectarea drepturilor fundamentale președintelui Klaus Iohannis. Ministrul a declarat, referitor la amânarea avansării în grad a colonelului Cătălin Paraschiv de către preşedinte, că Administraţia Prezidenţială foloseşte prezumţia de nevinovăţie doar când îi convine sau doar când este profitabil.

“Pot să vă asigur că propunerea de avansare în grad a colonelului Paraschiv a urmat toţi paşii de legalitate şi cred că am precizat că în CSAT s-a aprobat participarea la concurs a colonelului Paraschiv. Ulterior, aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, decizia de avansare în grad aparţine preşedintelui, dar pot să vă asigur în egală măsură, Ministerul Afacerilor Interne, respectiv ministrul care a făcut această propunere ştie, cunoaşte şi respectă prezumţia de nevinovăţie. Dacă la nivelul Administraţiei Prezidenţiale o folosim doar când ne convine sau ne referim la ea doar când ne este profitabil este altceva”, a declarat Carmen Dan, la evenimentele organizate de ”Ziua Arhivelor Naţionale”.

Reacţia ministrului vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne luarea unei decizii cu privire la înaintarea în grad a cololonelui Cătălin Paraschiv până după ce organele judiciare vor emite un punct de vedere cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei la protestul din 10 august.

“Având în vedere evenimentele din dată de 10 august a.c., din timpul protestului din Piaţa Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română şi alte structuri din Ministerul Afacerilor Interne, se impune că luarea unei decizii de către Consiliu referitoare la acordarea gradului de general de brigada colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin Răzvan să se realizeze după pronunţarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române”, se arată într-un răspuns al Administraţiei Prezidenţiale, la o solicitare a Mediafax. 

Raluca Dan

NICIUN COMENTARIU