27.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:06

Carmen Dan, despre capturarea interlopului care a omorât un polițist: “Pentru toți angajații MAI a fost o datorie de onoare să-l prindă cât mai repede”

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a prezentat, marți seară, într-o intervenție telefonică în emisiunea “Sinteza Zilei”, realizată de Mihai Gâdea la Antena 3, filmul capturării interlopului care a ucis cu sânge rece un polițist din Timiș. 

“Nu știu dacă vestea din această dimineață poate fi o veste bună pentru familia lui Cristian (Cristian Amariei – n.r.), dar cred că, pentru toți angajații MAI, a fost o datorie de onoare să-l prindă cât mai repede pe ucigaș. Chiar dacă noi suntem aici, departe de familia lui Cristian, suntem alături de ei”, a declarat ministrul afacerilor interne care a prezentat apoi filmul operațiunii de capturare a lui Marcel Ionel Lepa. 

“Cunoașteți deja faptul că duminică, imediat după producerea tragediei, a fost o amplă mobilizare la nivelul Poliției Române, a fost angrenat tot ce se putea angrena într-o astfel de operațiune. Practic, toată acea zona a fost împânzită de forțe ale ministerului și aici mă refer la polițiștii din județele limitrofe, la polițiștii de la București, operațiunile speciale și nu numai. S-au folosit câini, drone, termoviziune, un elicopter al Ministerului. S-a cerut sprijin și Jandarmeriei Române, dar și Poliției de Frontieră. Toată acea zonă a fost împânzită de forțe ale ministerului și aș preciza că misiunea de căutare a fost una cu risc, pentru că știam că e periculos, știam că e înarmat (…)În paralel, s-au instituit filtre și s-a acționat și la nivel infomativ, pentru că așa trebuie să se deruleze munca de poliție. (…)A fost prins în această dimineață, în jurul orei 5.00, pe raza localității Remetea Mare, județul Timiș. (…)Prezența două plăgi împușcate, nu s-a folosit armamentul din dotare. Mai departe, în această cauză este întocmit un dosar penal pentru săvârșirii infracțiunii de omor calificat. (…)documentarea s-a făcut extraordinar de bine, s-au urmat foarte multe piste, tocmai de aceea Poliția Română a fost preocupată să nu facă nici cea mai mică greșeală, conștientă fiind de importantă aceste operațiuni. Până la urmă au reușit și vreau să le mulțumesc”, a mai spus ministrul. 

“În situații de criză, eu am învățat în această perioadă a mandatului meu cât este de importantă comunicarea, cât este de important să fim transparenți. Sunt oarecum tristă, pentru că în seara aceasta, asta ne-am dorit să facem – ne-am dorit ca, la sediul MAI, să organizăm o conferință de presă la care era foarte important să fie prezent domnul Buda și să prezinte această desfășurare de forțe, cu toate detaliile tehnice, să răspundem tuturor întrebărilor, pentru că în ultimele zile am văzut în spațiul public foarte multe speculații. Sper ca domnul Buda (șeful Poliției Române, care are o problemă de sănătate – n.r.) să se recuperze foarte repede și, de mâine, să intervină personal și să spună cum au stat lucrurile și îmi doresc ca în perioada următoare, împreună cu cei din conducerea ministerului, să răspundem tuturor întrebărilor, pentru că opinia publică trebuie să cunoască adevărul. Este trist că sunt scenarii pe piață care afectează imaginea acestui minister care este foarte important în structura socială”, a mai spus ministrul afacerilor interne. 

Mai multe detalii despre capturarea asasinului polițistului din Timiș AICI. 

R.D.