16.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 20:13

Carmen Dan, despre ancheta privind amenințarea cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan: “Obiectivul MAI este acela de a proteja orice cetățean onest”

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a precizat, miercuri seara, într-o postare pe contul său de Facebook, că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a demarat o anchetă în cazul amenințării cu moartea primită de jurnalista Emilia Șercan și tratează cu responsabilitate acest caz. “Amenințarea unei persoane este un gest incalificabil și trebuie pedepsit aspru, cu atât mai mult cu cât este de natură să aducă atingere desfășurării profesiei de jurnalist. Ministrul afacerilor interne nu poate dicta pedepse și nu poate stabili modul în care se desfășoară anchetele penale, însă am solicitat conducerii Poliției Române să întreprindă toate demersurile pentru ca autorul sau autorii amenințării să fie identificați rapid”, a arătat ministrul Carmen Dan. 

“Am luat act de îngrijorarea exprimată în spațiul public, inclusiv de asociațiile Reporters sans frontières / Reporters Without Borders / RSF și ActiveWatch, referitoare la amenințarea primită de doamna Emilia Șercan. Îi asigur pe toți cei interesați că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a demarat cercetările în acest caz și tratează cu responsabilitate ancheta.

Amenințarea unei persoane este un gest incalificabil și trebuie pedepsit aspru, cu atât mai mult cu cât este de natură să aducă atingere desfășurării profesiei de jurnalist.

Ministrul afacerilor interne nu poate dicta pedepse și nu poate stabili modul în care se desfășoară anchetele penale, însă am solicitat conducerii Poliției Române să întreprindă toate demersurile pentru ca autorul sau autorii amenințării să fie identificați rapid.

Am discutat personal cu doamna Emilia Șercan și am rugat-o să aibă tăria să continue anchetele jurnalistice, indiferent de numele și funcțiile persoanelor vizate, așa cum i-am transmis și recomandarea insistentă de a se adresa structurilor de poliție ca urmare a amenințării primite.

Vă asigur că obiectivul Ministerului Afacerilor Interne este acela de a proteja orice cetățean onest!”, a mai precizat ministrul afacerilor interne. 

R.D.