Carmen Dan, atac la Klaus Iohannis: “Președintele României s-a antepronunțat”

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, l-a atacat, marți, pe președintele Klaus Iohannis, în timpul audierii în Comisia de Apărare și Ordine Publică a Senatului pe tema protestului din 10 august. Carmen Dan i-a reproșat lui Iohannis că s-a antepronunțat cu privire la violențele din 10 august. Mai mult, ministrul a subliniat că Parchetul General nu este în subordinea președintelui.

„S-a antepronunțat foarte clar, în sensul pronunțării publice că Jandarmeria a acționat violent. Ulterior, i-a cerut procurorului general să se sesizeze și cred că uitându-ne în atribuțiile legale Parchetul General nu este în coordonarea Administrației Prezidențiale. Bineînțeles, procurorul general avea competența să poată să se sesizeze și fără să-i solicite președintele României lucrul acesta.”, a spus Carmen Dan.

“Luând în calcul presiunea publică din ultimele zile pe șefii Jandarmeriei și pe secretarul de stat, inclusiv faptul că aceștia și-au aflat calitatea (din dosarul penal – n.r.) din media, și nu de la Parchetul General cum ar fi fost normal, tot ce pot să spun că am încredere că actul de justiție se va înfăptui și că, până la urmă adevărul se va alege că apă de ulei.”, a mai spus ministrul Carmen Dan. 

R.D.

NICIUN COMENTARIU