5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 1:58
No menu items!

Carmen Dan, apel la comuniune și înțelegere

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a lansat, joi, printr-o postare pe contul său de Facebook, un apel la comuniune și înțelegere, având în vedere faptul că și la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului – acolo unde au existat recent violențe cu tentă extremistă – vor avea loc ceremonii, cu ocazia Sărbătorii Înălțării Domnului și a Zilei Eroilor. 

Redăm în continuare mesajul integral al ministrului afacerilor interne: 

“Un apel la comuniune și înțelegere!

În contextul Sărbătorii Înălțării Domnului, consacrată și ca Zi a Eroilor, au loc mai multe manifestări religioase, de cinstire a eroilor neamului.

Un asemenea ceremonial religios are loc și la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului.

Fac un apel la bună înțelegere, la calm pentru toți participanții, indiferent de etnie! În memoria eroilor pe care astăzi îi pomenim cu toții, suntem datori să ne tratăm cu respect și bunăvoință!

“Să mergem împreună!”, așa cum ne-a îndemnat Sanctitatea Sa Papa Francisc, în timpul vizitei în România.”

Reamintim că cimitirul de la Valea Uzului este un subiect de dispută între autoritățile maghiare și cele române, care a dus oficial chiar la ruperea protocolului de colaborare al UDMR cu PSD-ALDE.

După violențe care au avut loc la finele lunii mai, soldate cu un dosar penal pentru viceprimarul din comunei harghitene Sânmartin, cu trei zile în urmă, Consiliul Județean Harghita a decis că cimitirul eroilor va putea fi vizitat doar o oră pe săptămână, cu programare.

R.D.