3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 2:47
No menu items!

Carmen Brumă: Ce să mâncăm în post ca să nu ne îngrășăm?

spot_img

 carmen-bruma

Pentru că este foarte atentă la dieta ei, mai ales de când a rămas însărcinată, Carmen Brumă ne-a dat câteva ponturi referitoare la care sunt cele mai bune alimente ce trebuie consumate în post şi care sunt cele “înşelătoare”, potrivit Okmagazine.ro.

Prezentatoarea TV a făcut un top al alimentelor de post hrănitoare, dar care nu îngraşă, în paralel cu un clasament al alimentelor ce trebuie evitate, dacă nu vrem să luăm în greutate.

Astfel, din prima categorie fac parte:

– ciupercile, leguminoasele (lintea, fasolea, mazărea), cerealele şi pseudocerealele (quinoa, amaranth, mei, hrişcă, ovăz) – cu moderaţie, oleaginoasele (migdalele, nucile, seminţele de dovleac crude, seminţele de floarea soarelui),    legumele proaspete de sezon, orezul sălbatic (cu moderaţie), polenul, lăptişorul de matcă, măslinele, fructele proaspete (cu moderaţie).

 Din categoria produselor “înşelătoare”, care pot adăuga kilograme siluetei noastre, fac parte:

–    pateul vegetal, chiftelele sau şniţelele din soia, mezelurile de post, pâinea albă, cartofii prăjiţi, margarina, supele instant, gogoşile, covrigeii, sticksurile, cornuleţele, napolitanele şi biscuiţii, sosurile (maioneza din comerţ, ketchup).

Prin urmare, chiar dacă postul e lung şi greu, e de preferat să combinăm alimentele din prima grupă, dacă nu vrem să ne trezim la sfârşitul postului cu câteva kilograme în plus sau, mai grav, cu unele probleme de sănătate cauzate de E-urile din aromele şi înlocuitorii produşilor naturali din carne sau lactate.

C.A.