3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 15:39
No menu items!

Care sunt propunerile lui Iohannis pentru Consiliul de Administrație al TVR

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a propus-o pe Christel Ţopescu în calitate de membru titular şi pe Ana Maria Popescu în calitate de membru supleant pentru CA al TVR, potrivit unui comunicat de presă emis luni de Administraţia Prezidenţală.

Christel Ţopescu, soția celebrului comentator sportiv Cristain Țopescu, este născută în Sibiu şi a fost aleasă în 2013 coordonator cu atribuţii de producător executiv Secţia Germană, la TVR.

Ana Maria Sandu, scriitoare şi jurnalistă, este redactor la Dilema veche şi a publicat patru cărţi.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se reunesc luni, la ora 14.00, pentru a decide calendarul audierii candidaţilor pentru Consiliul de Administraţiei al SRTV în comisiile de cultură, pentru ca apoi aceştia să fie validaţi de plenul reunit.

PNL urma să o susţină pe jurnalista Oana Stănciulescu, a cărei candidatură a fost însă contestată. De asemenea, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăricenau, declara că formaţiunea sa îl va susţine pe Cristian Hadji Culea.

Monica Ghiurco şi Gabi Giurgiu au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie, în urma unor alegeri interne care au avut loc joi, 17 martie. Cornel Mihalache şi Luminiţa Velciu au fost desemnaţi membri supleanţi ai acestora, conform rezultatelor alegerilor.

După audierea candidaţilor în comisiile de cultură ar urma validarea acestora în plenul reunit al celor două Camere, convocat pentru marţi după-amiază. Mandatul actualului Consiliu de Administraţie al TVR expiră miercuri, 23 martie.