20 C
București
miercuri, 23 iunie 2021 - 2:37

Care sunt mizele uriașe ale PSD din cauza cărora s-au intensificat atacurile politice

spot_img

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, dumincă seara, la Antena 3, despre proiectele prioritare ale partidului și ale Guvernului, din cauza cărora există tensiuni politice.

Legea adopţiilor, Fondul Suveran, legile justiţiei, codurile penale, codul administrativ, Legea off-shore sunt mize uriașe pentru PSD. „Referendumul pentru familie mi se pare o miză extraordinar de importantă, de o profunzime spirituală cum nu a mai fost până acum”, a spus Dragnea.

Sunt și alte obiective la fel de importante. „Proiecte pe PPP, canalul Dunăre Bucureşti, autostrada Bucureşti Lugoj, Târgu Neamţ Ungheni, e nevoie de un studiu de fundamentare şi în două-trei luni se semnează contractul. Până la sfârşitul anului autostrada Bucureşti Braşov are contractul semnat. Toate acestea se vor face în această toamnă. Ele deja au fost făcute publice, sunt şi termenele date. Continuarea programului de irigaţii, legea vânzării terenurilor agricole, care deranjează enorm. Trebuie să mai ţinem de el şi în România, deja s-a vândut mult la străini. Plata subvenţiilor în avans care s-a petrecut şi anul ăsta, şi anul trecut. Avem nouă soiuri la care sunt producţii record, suntem pe primul loc în Europa. Un fond de investiţii pentru dezvoltarea staţiunilor balneare, care sunt aproape praf. România are o bogăţie inestimabilă în acest domeniu. Redevenţa 0 la apele geotermale. PNDL 2 are în derulare mii de proiecte. Noi vorbim de proiecte în toate oraşele mici şi în rural, zeci de miliarde care au început să ridice nivelul de acces la un grad de civilizaţie în rural. Oamenii simt aceste lucruri. Strategia de dezvoltare România 2040, centrul de excelenta: am hotărât să se înfiinţeze un centru de studii, în fiecare an 100 de copii care termina liceul să intre la acest centru unde să fie o bursă lunară de 10 mii de euro, cei mai deştepţi copii să se formeze aici. Centrul va face că România să aibă o grupare de tineri foarte deştepţi, o să gândim condiţii pentru că o parte din ce se acumulează să rămână în România. Să ştiţi că dacă se vor pregăti bine, majoritatea vor dori să rămână în România. Legea lobbyului e gata, start-up nation, unităţile 3 şi 4 la Cernavoda, comisia pentru combaterea evaziunii fiscale, un instrument serios care va începe lupta cu contrabandă. Unde suntem astăzi? În comparaţie cu 2016, PIB a crescut cu 200 de miliarde de lei, puterea de cumpărare a crescut cu 7%, datoria guvernamentală a scăzut la 34,9%”, a detaliat liderul social-democrat.

Referindu-se la cifre și statistici, Liviu Dragnea a spus că din cauza creșterilor de orice fel au început atacurile. „Numărul de turişti străini a crescut cu 1 milion, câştigul salarial net a crescut la 2721, salariul minim la 1162, şomajul a scăzut, punctul de pensie este 1100 lei, în sănătate s-au mărit alocările cu 10 miliarde. De ce spun eu că dacă vin ei asta nu se mai întâmplă? Iată perioadele în care au fost la guvernare, a fost descreştere economică. Diferenţa e ca ei ştiu doar să cheltuie, noi ştim să producem. În momentul de faţă, pentru a nu continua acest program, au început atacuri directe la mine, m-au demonizat, m-au vopsit în culorile iadului, dacă ninge e din cauza mea, m-au condamnat, au făcut orice, au încercat cu dosare, cu cătuşe, cu condamnări, au încercat cu promisiuni mieroase, dar PSD nu cedează. Acum s-a ajuns în situaţia de a încerca din interior”, a spus Dragnea.

Valeriu Motoc