20.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 22:26

Care sunt inamicii UDMR

spot_img

Kelemen Hunor crede că formaţiunea pe care o conduce are de înfruntat la alegeri un adversar şi trei mari inamici, aceştia din urmă fiind indiferenţa, criza economică şi naţionalismul românesc.

Liderul UDMR Kelemen Hunor susţine că la alegerile parlamentare Uniunea are un adversar în PPMT şi trei mari inamici, respectiv indiferenţa, criza economică şi naţionalismul românesc. În opinia sa,  PPMT face o campanie “6:3”, uitând că în politică se joacă pentru rezultat. Este foarte important să rămânem uniţi pentru a câştiga reprezentare în Parlament”, subliniază preşedintele UDMR. În ceea ce priveşte indiferenţa, Kelemen a afirmat că Uniunea poate lupta cu ea, întrucât la locale UDMR a primit cu 70.000 de voturi mai mult decât în 2008. “Al doilea mare inamic al Uniunii este criza economică, pe care nu a generat-o şi nici nu o va rezolva UDMR”, a subliniat Kelemen, adăugând însă că inamicul cel mai mare este naţionalismul românesc.

Cel mai mare inamic al nostru este naţionalismul românesc. Oriunde mergem, vedem că, după 23 de ani, nu numai în retorică apare antimaghiarismul, ci şi în deciziile guvernamentale, în activitatea comisarilor guvernamentali, zi de zi, aici, în secuime, în Partium, dar şi în Banat şi în Ardealul de mijloc ne confruntăm cu decizii antimaghiare, cu acea intenţie ca drepturile noastre, pe care le-am obţinut în ultimii 23 de ani, să ne fie luate, să ne fie împuţinate. Vedem că sunt mulţi în această ţară care vor să întoarcă roata istoriei înapoi şi nu spre secolul XXI. Trebuie să-i luăm în calcul, să-i învingem pe aceşti inamici şi atunci vom putea învinge şi indiferenţa, dacă suntem isteţi, puternici, dacă credem că avem nevoie de o reprezentare puternică în Parlament, putem să învingem şi naţionalismul românesc şi, dragi prieteni, putem da răspunsuri fezabile şi crizei economice, pentru că avem proiecte bune şi oameni foarte bine pregătiţi”, explică Kelemen. (A.M)