19.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 15:02

Care sunt colegiile vizate de ancheta privind concursurile școlare

spot_img

80 de percheziţii se fac în Capitală şi în 7 judeţe, la suspecţi de evaziune fiscală prin organizarea de concursuri şcolare

manuale scoala

Potrivit poliţiştilor, mai multe persoane dintre cei care organizează concursuri şcolare şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare. Mai mult, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele cu reţinere la sursă şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiilor cheltuieli fictive.

Prejudiciul produs prin săvârşirea infracţiunilor este estimat la 3,14 milioane de euro. Este vorba de suspiciuni de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare şi conflict de interese.

80 de percheziţii sunt făcute de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Ilfov, Constanţa, Giurgiu, Maramureş, Sibiu şi Buzău.

30 dintre acestea vizează şcoli, printre care colegiile naţionale “Mihai Viteazul“, “Spiru Haret” şi “Aurel Vlaicu“, Liceul Teoretic “Ştefan Odobleja” şi Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuşi“. Restul percheziţiilor vizează fundaţii, asociaţii şi persoane fizice, printre care revista Arhimede, care organizează concursuri şcolare, şi pe redactorul-şef al acesteia Petruş Alexandrescu.

S.M.