15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 2:19

Care sunt cauzele prăbușirii avionului Air Algerie

spot_img

Condiţiile meteorologice nefavorabile, “ipoteza cea mai probabilă”

 article.wn.com

Condiţiile meteorologice reprezintă “ipoteza cea mai probabilă” pentru prăbuşirea avionului Air Algerie în Mali, Parisul excluzând “de la început posibilitatea unui tir de la sol, extrem de improbabil”, informează AFP.

“Credem că acest avion a fost avariat din motive care ţin de condiţiile meteorologice”, a declarat ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve pentru postul de radio RTL, precizând totuşi că “nicio ipoteză nu poate fi exclusă atât timp cât ancheta nu şi-a arătat toate rezultatele”.

“Dar ipoteza cea mai probabilă este aceasta”, a adăugat ministrul.

Şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, a anunţat joi seara că nicio ipoteză nu este exclusă pentru explicarea dispariţiei avionului Air Algerie, plecat din Ouagadougou către Alger în noaptea de miercuri spre joi.

“Singurul lucru pe care îl ştim cu siguranţă este alerta meteo”, a declarat ministrul Afacerilor Externe.

Secretarul de stat francez pentru Transporturi, Frédéric Cuvillier, a declarat vineri că Parisul a exclus “de la început posibilitatea unui tir de la sol, extrem de improbabilă, chiar imposibilă”, subliniind că vremea era extrem de nefavorabilă.

Totodată, el a precizat că este “foarte puţin probabil, chiar exclus, să existe supravieţuitori”. “Având în vedere starea avionului, este foarte puţin probabil, chiar exclus, să existe supravieţuitori”, a afirmat Cuvillier.

Avionul Air Algerie, care se deplasa pe ruta Ouagadougou-Alger, a dispărut joi cu 116 persoane la bord în nordul Mali.

C.A.