23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 11:43
No menu items!

Care este starea bebeluşilor internaţi la Marie Curie, după cele trei decese. Ministrul Sănătăţii este „foarte frustrat”

spot_img

Trei copii sunt la Terapie intensivă, dintre cei şapte bebeluşi cu sindrom hemolitic-uremic, internați la Spitalul „Marie Curie”,iar autorităţile nu au găsit încă răspunsul în ceea ce priveşte cauza celor trei decese înregistrate în ultimele zile.

Cei trei copii internaţi la Terapie intensivă sunt în stare gravă, dar nu sunt ventilaţi mecanic şi sunt urmăriţi îndeaproape de cadrele medicale. Medicii au rezerve în a se pronunţa asupra evoluţiei lor, pentru că bebeluşii sunt foarte fragili, iar vârstele celor internaţi la Terapie intensivă sunt între 7 şi 9 luni.

Conform reprezentanţilor spitalului, alţi patru copii din cei şapte internaţi în unitatea spitalicească sunt la Nefrologie, fiind într-o stare mai bună. Trei dintre ei sunt dializaţi, ca şi cei trei bebeluşi de la Terapie intensivă. În cursul zilei de marţi au fost externaţi doi copii, dar un altul, o fetiţă de un an şi patru luni a decedat, fiind al treilea deces înregistrat.

De peste o săptămână, autorităţile nu reuşesc să afle cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş. S-au dispus anchete peste anchete, dar medicii susţin că probele din alimente au fost luate prea târziu, iar administrarea antibioticelor în prima fază a bolii este posibil să fi făcut mai mult rău decât bine. Premierul Dacian Cioloş a trimis Corpul de Control la spitalele în care sunt trataţi copiii, iar ministrul Sănătăţii a făcut o vizită neanunţată la „Marie Curie”.

Asta este realitatea, e o chestiune absolut inexplicabilă şi sunt foarte frustrat că nu avem rezultatele la această anchetă, dar nu pot să oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât realitatea. Ancheta s-a desfăşurat în conformitate cu procedurile standard existente. După cum ştiţi, am făcut apel şi la colegii noştri din Europa şi o să vă dăm mai multe detalii după audierea de la Parlament.

Patriciu Achimaş Cadariu, ministrul Sănătăţii

S. Marinescu