20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:41
No menu items!

Care este profilul clientului pentru cardul de credit, în perioada Paștelui

spot_img

Cele mai multe tranzacții s-au făcut în magazinele alimentare

card

Garanti Bank, parte a grupului bancar turc TGB, a făcut publică o analiză a modului de consum înregistrat în cazul clienților săi din România, posesori ai cardului de credit Bonus Card.

În perioada sărbătorilor de Paște (11-25 aprilie), aproape 25.000 de persoane și-au folosit cardurile de acest tip, fiecare client având o medie de trei cumpărături și 541 lei cheltuiți.

Comparativ cu perioada similară din 2013, s-a înregistrat o creștere cu 15% a volumului total de tranzacții.

Posesorii de Bonus Card și-au folosit cel mai frecvent cardurile de credit pentru cumpărături în magazine alimentare, de îmbrăcăminte și pentru achiziția de electronice. 55% dintre aceste sume au reprezentat plăți integrale, iar 45% au fost cumpărături în rate fără dobândă.

Din totalul cumpărăturilor făcute în această perioadă, 9% au fost online.

Cele mai frecvente tranzacții pe online au fost produsele cosmetice, utilitățile electrice și produsele electronice. Cele mai mari sume au fost cheltuite pentru achiziția de electronice, cosmetice și produse IT.

”Rezultatele înregistrate în perioada Paștelui în ceea ce privește tranzacțiile cu Bonus Card demonstrează că românii sunt încă mai interesați să cumpere mâncare decât orice altceva de sărbători. Motivul pentru care cumpărăturile cu Bonus Card în benzinării sunt pe locul doi în topul tranzacțiilor offline este faptul că am organizat campanii foarte atractive în luna aprilie, cu scopul de a crea o experiență bancară de valoare pentru clienți și de a crește loialitatea acestora”

Emre Unal
Director al diviziei Carduri în Garanti Bank

Clienții Garanti Bank care și-au folosit aceste carduri de Paște sunt în mare parte bărbați (58%), cu veniturii medii (54%), din zona București & Ilfov (26%). Aproape jumătate (48%) sunt în grupul de vârstă 35-44 și 72% sunt căsătoriți.

Garanti Bank, prezentă în România din 1998, este o bancă universală deținută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), a doua bancă privată din Turcia după active.

V.B.