-0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 2:55
No menu items!

Care este ordinea partidelor pe buletinele de vot pentru Parlamentul European

spot_img

alegeri-europarlamentare

Biroul Electoral Central (BEC) a tras la sorți, joi, ordinea în care vor apărea pe buletinele de vot participanții la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Tragerea la sorți a avut loc în două etape. În prima au fost incluse partidele care au deja reprezentanți în Parlamentul European (PE), iar în a doua participanții care nu au în acest moment membri în PE.

Astfel, prima poziție pe buletinele de vot este ocupată de PDL, a doua poziție de PMP, iar a treia de UDMR. Alianța electorală PSD-UNPR-PC ocupă a patra poziție, iar poziția a cincea este ocupată de PNL, urmat de PRM.

Poziția a șaptea pe buletinele de vot va fi ocupată de Alianța Națională a Agricultorilor , urmată de Partidul Dreptății Sociale – 8, Partidul Noua Republică – 9 și de Partidul Verde – 10. Următoarele poziții sunt ocupate de Forța Civică – 11, Partidul Ecologist Român – 12, Partidul Alternativa Socialistă – 13, PNȚCD – 14 și Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD) – 15.

De asemenea, candidații independenți ocupă locurile pe buletinele de vot în ordinea depunerii candidaturilor. Astfel, poziția 16 este ocupată de Georgiana Corina Ungureanu, urmată de Constantin Filip Titian, Dănuț Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Costea Peter, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăeanu.

D.M.