1.5 C
București
luni, 6 februarie 2023 - 15:45
No menu items!

Care este momentul ideal al zilei când se poate bea cafea

spot_img

cafea

Cafeaua își face cel mai bine efectul dacă este băută între 9.30 şi 11.30 dimineaţa, deoarece ceasul biologic receptează efectul cofeinei la câteva ore de la trezire, potrivit dailymail.co.uk.

Neurologul Steven Miller, de la Universitatea din Maryland, a spus că nivelul hormonului cortizon atinge apogeul între 8.00 şi 9.00 dimineaţa, iar apoi începe să scadă spre sfârşitul dimineţii.

Steven Miller a explicat că în cazul în care cafeaua este băută la primele ore ale dimineţii, când nivelul de cortizon este mare, organismul dezvoltă rezistență la cofeina care interacţionează cu acest hormon, astfel nu își va mai face efectul, iar oamenii vor simți nevoia să crească doza.

De asemenea, nivelurile de cortizon mai cresc la prânz şi între 5.30 şi 6.30 după-amiază, ceea ce înseamnă că în acest interval nu este recomandat să fie băută cafeaua.

Însă. nivelurile de cortizon pot varia în decursul zilei, de la o persoană la alta.

Astfel, în cazul celor care se trezesc foarte devreme, nivelurile de cortizon scad mai repede decât în cazul celor care se trezesc mai târziu, deci și orele pentru băut cafeaua diferă de la o persoană la alta.

D.M.