4.6 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 4:43

Care este mai periculos pentru inimă? Zahărul sau sarea

Nivelul ridicat de zahăr din sânge afectează hipotalamusul, care determină creşterea pulsului şi a tensiunii arteriale

 sare si zahar

Cercetătorii americani susţin într-un nou studiu că un nivel ridicat de zahăr în sânge afectează o zonă a creierului ce determină creşterea pulsului şi a tensiunii arteriale.

Concluziile studiului efectuat pe 8.670 de adulţi contrazic recomandările făcute de medici, ce avertizează de mult timp populaţia că sarea creşte riscul unui atac vascular cerebral cu 25%.

Echipa de cercetători din New York şi Kansas a publicat un articol în American Journal of Cardiology în care se arată că zahărul, nu sarea, ar putea fi factorul ce cauzează hipertensiune, notează Yahoo News.

Analizarea datelor obţinute în urma mai multor studii la scară largă sugerează că zahărul are o legătură mult mai pregnantă cu hipertensiunea decât sodiul. Încurajarea populaţiei să reducă aportul de zahăr, nu de sare, ar putea fi o strategie nutriţională mai bună pentru controlarea tensiunii arteriale

Studiu publicat în “American Journal of Cardiology”

Potrivit experţilor americani, nivelul ridicat de zahăr din sânge afectează hipotalamusul, care determină creşterea pulsului şi a tensiunii arteriale. Mai mult, organismul produce din cauza excesului de zahăr mai multă insulină, fapt ce accelerează ritmul cardiac.

C.A.