Care este cea mai veche maternitate din România. Ce poți vedea acolo în această lună

Istoria spitalului este redată în zeci de fotografii

Cele mai importante realizări ale Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia – cea mai veche maternitate din România -, dar și aspecte ce țin de istoria unității medicale vor fi prezentate, prin intermediul a 20 de fotografii, în cadrul expoziției outdoor – “O clipă din viața noastră”, deschisă publicului toată luna septembrie.

În cadrul proiectului, inițiat de Fundația Colegiului Medicilor din București, în parteneriat cu Spitalul Filantropia, Spitalul Clinic Colțea, Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, și desfășurat simultan, în luna septembrie, în perimetrul celor 4 spitale, Filantropia găzduiește prima expoziție de fotografie în aer liber din istoria sa, dar și prima de acest tip realizată de un spital.

Cele 20 de fotografii expuse pe gardul Spitalului Filantropia din zona B-dului Ion Mihalache, în toată luna septembrie, sunt expresia artistică a trecutului și a prezentului spitalului. O parte dintre acestea sunt creația prof. dr. Ghe. Peltecu, medicul care a pus suflet și pasiune în actul medical aducându-l până la dimensiunea sa artistică pentru a putea fi astfel mai bine înțeles și simțit de oameni.

comunicat de presă

În cadrul proiectului ”O clipă din viața noastră”, fotografiile din fiecare spital sunt realizate cu sprijinul fotografului Mihai Andrei, iar pentru unele imagini care vorbesc despre istoria și arhitectura spitalului sunt utilizate colecțiile proprii sau arhivele spitalelor.

foto: agerpres.ro

NICIUN COMENTARIU