22.3 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 21:15
No menu items!

Care este cea mai ieftină zi în care să rezervăm bilete de avion din România

spot_img

Cele mai ieftine zile în care se pot rezerva bilete de avion în România sunt duminica şi sâmbăta, iar cea mai ieftină zi în care se poate zbura este marţi, arată datele statistice publicate vineri de o platformă online de rezervări de bilete.

Potrivit unui raport Vola.ro, zilele în care se găsesc cele mai scumpe bilete de avion sunt miercurea şi joia.

„Dacă aveţi în plan să faceţi vreo rezervare de zbor, ar fi bine să fie efectuată în timpul weekendului. De asemenea, cea mai ieftină zi în care puteţi zbura este marţea, în cazul în care călătoriţi singuri, şi sâmbăta, în cazul în care călătoriţi cu cel puţin o persoană”, menţionează sursa citată.

Preţul unui zbor Bucureşti (Otopeni) – Londra într-o zi de marţi este de 35 de euro, în timp ce preţul unui zbor pe aceeaşi rută, dar cu plecare într-o zi de joi din aceeaşi săptămână, este aproape dublu: 74 de euro.

„Situaţia este valabilă şi pentru o altă destinaţie, un zbor Bucureşti – Milano într-o zi de marţi costă 29 de euro, însă într-o zi de joi, zborul de pe aceeaşi rută este 66 de euro. Există, totodată, şi un interval orar optim pentru a rezerva biletele: în fiecare zi, între orele 18:00 şi 20:00”, mai arată analiza.

Totodată, cele mai bune preţuri pentru zborurile din România sunt disponibile cu cel puţin 30-45 de zile în avans.

Cele mai scumpe bilete sunt disponibile în lunile iulie, august şi septembrie, când preţurile medii per pasager pot depăşi 80 – 120 euro pentru un bilet de avion dus-întors.

Pentru cele mai ieftine bilete de avion, se recomandă escale, bagaje de cabină şi zboruri dus-întors.

Dacă datele de călătorie sunt flexibile, este recomandată şi opţiunea de +/- 3 zile, pentru că tarifele pot varia enorm inclusiv de la o zi la alta.

                                                                                                                 Adina Silav