6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 9:51

Care este cea mai bună țară pentru a fi expat

spot_img

Un sondaj făcut cu aproape 22.000 de expați din întreaga lume, Expat Explorer, comandat de HSBC a încoronat Singapore ca fiind cel mai bun loc pentru a fi expat.

Criteriile sondajului au fost variate – de la situația economică la viața de familie, mentalități și infracționalitate. Singapore a primit 67% din voturile expaților care trăiesc acolo.

Aceștia s-au declarat mulțumiți atât de economia puternică din zonă, care le oferă multe oportunități pentru a avansa în carieră, cât și de condițiile sociale. Separat, pe fiecare criteriu al sondajului, Elveția este cea mai bună țară pentru a fi expat, din punct de vedere economic, Noua Zeelandă pentru calitatea generală a vieții, în timp ce suedia s-a clasat pe locul întâi la viața de familie.

Cel mai greu aspect pentru expații din întreaga lume a fost legat de finanțele familiei, și gestionarea acestora într-o țară străină.

Concluziile sondajului mai arată că deși posibilitatea de a găsi locuri de muncă mai bune este un factor cheie pentru expați, în top 10 criterii luate în calcul de aceștia sunt și experiențele legate de viața socială și de familie.