25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 19:41
No menu items!

Care este amenda pentru neplata taxei pe Podul Fetești-Cernavodă

spot_img

Începând din 1 mai 2015, șoferii pot plăti taxa prin SMS

taxa-pod-cernavoda

Începând din acest weekend, șoferii care merg spre Litoral pot plăti taxa pentru traversarea podului de la Feteşti prin SMS, la numărul 7577. Șoferii care trec podul fără să plătească au termen până a doua zi la ora 24.00.

Șoferii care nu achită tariful de trecere a podului de la Feteşti vor plăti amenzi mai mari de zece ori decât valoarea taxei, repectiv de minimum 130 de lei și maximum 1.820 de lei.

Oficialii Companiei Naționale de Autostrăzi ne-au explicat că mesajele trimise de șoferi trebuie conțină categoria autovehiculului și numărul de înmatriculare. „Angajații Companiei Naționale de Autostrăzi scot barierele de pe patru benzi de mers din puctul de taxare de la Fetești, câte două pe fiecare sens pentru șoferii care plătesc taxa prin sms. Pe fiecare sens de mers rămâne o singură barieră. Șoferii autoturismelor și microbuzelor cu cel mult 9 locuri care nu plătesc taxa de trecere sunt taxați cu amenzi cuprinse între 130 și 260 de lei. Taxa poate fi plătită și la benzinării, cele două benzi pe fiecare sens fără bariere pot fi utlizate de șoferii care achită taxa prin aceste două metode”, ne-au declarat reprezentanții CNADNR.

Potrivit Anexei 3 a Ordonanței de Guvern pentru aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, cuantumul amezii contravenționale aplicabile șoferilor în cazul lipsei peajului valabil în momentul trecerii Podului Fetești-Cernavodă ajunge la maximum 1.820 de lei pentru tiruri și camioane. „Peajul reprezintă înregistrarea în baza de date a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare și control al rovinetei implementat de CNADNR. Camerele video înregistrează mașinile care trec în dreptul stației de taxare. Șoferii care au trecut podul fără să achite taxa au termen până a doua zi la ora 24.00”, ne-au precizat oficialii CNADR. De asemenea, șoferii autocarelor și autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 tone și mai mare sau egală cu 12 tone și maximum 3 axe care nu plătesc taxa de trecere a podului de la Cernavodă vor fi amendați cu sume cuprinse între 470 de lei și 1.280 de lei.

Ștefan Etveș