27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 13:44
No menu items!

Cardurile de sănătate vor fi distribuite de CN Poșta Română, contract de 37,5 mil. lei

spot_img

Distribuirea cardurilor către populație se va face în următorii patru ani

 

foto: arq.ro
foto: arq.ro

Compania Naţională Poşta Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat vineri, la Palatul Victoria, acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional. Valoarea totală a contractului este de 37,5 milioane de lei şi are o durată de patru ani.

Procesul de distribuire va începe pe 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel naţional, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri. Poşta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală, potrivit unui comunicat al companiei.

Alexandru Petrescu, director general al CN Poşta Română, a afirmat că, prin acest contract, operatorul naţional de servicii poştale marchează trecerea de la o politică de management de subzistenţă, la o politică bazată pe criterii comerciale competitive, prin poate recupera cota de piaţă pierdută în ultimii 20 de ani.

Sistemul cardurilor de sănătate va permite CNAS să facă mai transparent și mai eficient modul în care sunt cheltuiţi banii în sistemul asigurărilor de sănătate.

Prezent la semnarea acordului, prim-ministrul Victor Ponta a declarat că, în acest proiect, s-a pierdut peste un an din cauza unor fapte grave de corupţie ale fostei conduceri a CNAS. Scopul final este ca banii să fie folosiți pentru servicii de sănătate şi nu pentru decontarea unor servicii fictive, ”care îi îmbogăţesc pe unii”, a afirmat Ponta.

Ministrul Sănătăţii Nicolae Băniciou, a spus că, din cele peste 13 milioane de carduri câte vor fi imprimate în total, în ultimele 6 luni au fost tipărite peste 9,5 milioane, pentru care au fost plătite 123 milioane lei. Băniciou a adăugat că alte un milion de carduri sunt în curs de imprimare.

Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale din România, cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde de lei. Compania deține o reţea de peste 5.600 de oficii poştale cu acoperire naţională.

V.B.