9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 11:33

Carder-ul constănțean Mihai Ghiață, zis ICE și concubina lui, arestați în Mexic

spot_img

Carder-ul constănţean Mihai Ghiaţă, zis Ice, care era fugit de ani de zile din România, fiind acuzat şi condamnat pentru că a pus bazele unui grup infracțional organizat,  specializat în clonarea cardurilor bancare şi sustragerea banilor din conturile clienţilor unor bănci din România, Olanda, Italia şi SUA, a fost arestat în Mexic, alături de concubina sa, Iulia Iancu.

Alături de ei, şi alţi câţiva cetățeni români au fost reţinuţi în Mexic, fiind conexaţi în procesul pentru posibila lor participare la banda condusă de Florian Tudor (zis Rechinu), care a funcționat în Riviera Maya, înșelând utilizatorii cardurilor bancare prin piratarea bancomatelor, efectuarea de apeluri telefonice și trimiterea de e-mailuri pentru a-și goli conturile, relatează archyde.com.

Cu alte cuvinte, Mihai Ghiaţă, fugar din România pentru clonare de carduri şi sustragere de bani din conturile clienţilor, se ocupa în Mexic, alături de iubita sa, Iulia Iancu de acelaşi lucru.

Conform archyde.com, la data de a 15 iulie au fost efectuate trei percheziții la locuințe din Cabo San Lucas. Într-una dintre ele, situată în cartierul Residencial El Tezal, au fost reținuţi Mihai Ghiaţă şi o anume Iulia Iancu. În clădirile menționate se aflau  echipamente informatice, diverse dispozitive de stocare, bani, narcotice, dispozitive de citire a benzii magnetice, telefoane mobile și servere de rețea.

Parchetul din Mexic a anunțat că va continua cu ancheta pentru a stabili dacă acești cetățeni români sunt în legătură cu alte grupuri infracționale identificate cu același modus operandi în țară. 

La rândul său, Florian Tudor, zis Rechinu, a fost arestat în Cancun, Mexic, pe data de 27 mai, în baza unui mandat internațional emis de autoritățile române. El urmează să fie extrădat în România. Rechinu este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, patru infracțiuni de instigare la șantaj și o infracțiune de șantaj, comise pe teritoriul Mexicului și al României.