Carbonade flamande

Carbonade flamande sau Carbonade à la flamande, este “vita bourguignon” a belgienilor, ei înlocuind vinul roșu cu berea neagră. Gustul ei variază ușor de la o regiune la alta, în funcție de berea folosită. Este adesea însoțită de cartofi prăjiți sau fierți.

carbonade_flamande

Ingrediente:

  • 400 gr pulpă de vită,
  • 50 gr unt,
  • 3 cepe,
  • 500 ml bere neagră,
  • 1 lingură făină,
  • 1linguriță muștar,
  • cimbru,
  • dafin,
  • pătrunjel,
  • ceapă,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Carnea spălată și tăiată cuburi se rumenește în unt.

carbonade_1

Se scoate carnea și se călește ceapa tăiată julien.

carbonade_2

După sotare, se pune carnea dată prin făină și mustar peste ceapă și se toarnă berea și apa.

carbonade_3

Bucățile de carne trebuie să fie în întregime acoperite cu amestecul de apă si bere.

Se acoperă cu un capac și se fierbe la foc mediu timp de o oră și jumătate, amestecând din când în când.

carbonade_4

Se servește firebinte, adesea cu cartofi prăjiți sau fierți.

carbonade_5Poftă bună!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU