6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:45
No menu items!

Caravana Cărții Științifice vizitează Facultatea de Geografie

spot_img

”Caravana Cărţii Ştiinţifice” organizată de Editura Universităţii din Bucureşti (EUB) îşi continuă itinerariul şi săptămâna aceasta. Gazda aleasă este Facultatea de Geografie, iar standul Caravanei va poposi la etajul 3, în ziua de joi, 15 noiembrie 2012, între orele 9,00 şi 15,00.

Studenţii, cadrele didactice, publicul larg vor putea achiziţiona studii şi lucrări din domeniile geografie, geologie, biofizică şi biochimie, ecologie şi managementul mediului, turism.

Cu această ocazie, EUB, în colaborare cu decanatul Facultăţii de Geografie, va organiza o masă rotundă cu tema „Periodicele de Geografie apărute la Editura Universităţii din Bucureşti”, eveniment la care sunt invitaţi să participe specialişti în domeniu, cadre didactice universitare, studenţi.

La dezbatere vor fi analizate şi prezentate, printre altele, studiile recent apărute în revista Human Geographies – Journal of Studies and Research in Human Geographies.

Revista a fost publicată pentru prima oară în 2007, cu scopul de a asigura un forum internaţional pentru contribuţii sociale, economice şi culturale din sfera geografiei umane. Este o revistă supusă procesului de peer-review, apare şi pe hârtie şi on-line. Ea reprezintă iniţiativa şi eforturile membrilor catedrei de Geografie Umană de la Facultatea de Geografie a Universităţii din Bucureşti.

Este o publicaţie bianuală, scrisă în exclusivitate în limba engleză, care poate fi regăsită pe humangeographies.org.ro.

Vor fi dezbătute, printre altele ideile cuprinse în cărțile ”Trasarea hărţilor geografice mentale în analiza de politică externă: o prezentare bibliografică”,” O comparaţie a ghidurilor metodologice pentru alcătuirea strategiilor microregionale ale zonelor rurale central – europene” și ”Schimbările privind utilizarea terenurilor în perioada post-comunistă, determinate de extinderea urbană în zonele metropolitane din România”, volume existente și ele pe rafturile standului acestei caravane.