5.5 C
București
joi, 8 decembrie 2022 - 0:36
No menu items!

Carantină regională într-o zonă turistică din Catalonia cu 400.000 de locuitori

spot_img

Regiunea spaniolă a Cataloniei a închis un județ de peste 400.000 de oameni în urma unei creșteri în cazurile de coronavirus – în timp ce britanicii se pregătesc să plece acolo în vacanță. În orașul catalan vestic Lleida și restul regiunii Segrià a fost instalată, sâmbătă, carantina. 

„Am decis să restrângem zona del Segria în urma datelor care confirmă o creștere accentuată a infecțiilor cu COVID-19”, a declarat reporterilor președintele regional al Cataloniei, Quim Torra, adăugând că nimeni nu va avea voie să intre sau să părăsească zona.

Aproximativ 431.183 de persoane trăiesc în Lleida, conform cifrelor din 2019, situaă la 173,9 km spre interior de Barcelona.

Se întâmplă după ce guvernul Regatului Unit a ridicat restricțiile pentru a permite persoanelor care locuiesc în Anglia să călătorească în țară pe „poduri aeriene” – ceea ce înseamnă că turiștii nu vor trebui să intre în carantină atâta timp cât se întorc în Anglia până la 10 iulie sau după.

„Facem un pas înapoi pentru a ne proteja pe noi înșine și pentru a controla focarul”, a spus Torra, care a descris măsura drept o „decizie dificilă”.

De la începutul focarului au existat 62.057 de cazuri confirmate, cu 5.673 de decese asociate.

Pe Twitter președintele a adăugat: „Oamenii din # Segrià ar trebui să rămână calmi. Puteți conta pe sprijinul nostru. Trebuie să luăm toate măsurile posibile pentru a vă proteja și pentru a preveni o creștere și mai mare a numărului de cazuri noi. „