23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:04
No menu items!

Carambol cu zeci de mașini pe proaspăta Autostradă Orăștie-Sibiu din cauza poleiului necurățat de CNADNR și firma de deszăpezire. FOTOGALERIE

spot_img

Carambol 5

Zeci de mașini au fost implicate într-un carambol, duminică dimineața, în jurul orei 10, pe Autostrada Orăștie-Sibiu, în zona Cunța. În urma evenimentului rutier o persoană a fost rănită grav, iar alte trei s-au ales cu fracturi și au fost transportate la spitalele din Alba Iulia și Sebeș. Persoana rănită grav este o femeie în vârstă de 66 ani.

Potrivit IPJ Alba în accident sunt implicate în jur de 40 de mașini. Din cauza poleiului care s-a format de carosabil acesta au derapat și s-au tamponat. Sensul de mers Sebeș-Sibiu a fost blocat, iar circulația a fost deviată pe DN 1.

Zona în care s-a produs carambolul era afectată de ceață, iar carosabilul, acoperit cu polei.

Din cauza poleiului poliția rutieră a oprit accesul autovehiculelor pe autostradă, traficul auto fiind deviat pe DN1 la ieșirea din centura Sebeșului spre Sibiu. Cei de la Drumuri Naționale au intervenit cu material antiderapant.  De la Săliște se poate intra din nou pe a A1 unde traficul se desfășoară fără probleme.

Firma responsabilă cu întreținerea autostrăzii este CCCF Drumuri și Poduri Timișoara care face parte din holdingul CCCF – SA Bucuresti, potrivit alba24.ro. Conducerea CNADNR a declanșat o anchetă pentru a stabili motivele pentru care firma desemnată cu întreținerea autostrăzii nu a intervenit cu material antiderapant pe autostradă în condițiile în care carosabilul era acoperit de polei.

Șeful Centrului de Întreținere și Coordonare Pianu din cadrul CNADNR, Robert Mallasz, a fost suspendat din funcție, în urma accidentului din Alba.

Potrivit CNADNR, „acțiunea de combatere a producerii poleiului a început la ora 3 când trei utilaje care au răspândit o cantitate de 16 tone de material antiderapant. La ora 6, pe sectorul de autostradă Sebeș-Turda s-a efectuat o revizie pentru stabilirea măsurilor de acționare. La ora 8.40 pe sectorul de autostradă cuprins între km 293- km 316, s-a acționat prin răspândirea a 32 tone de sare cu 2 autobasculante cu lamă si răspânditor pe sensul Pianu-Cunța și cu 2 Unimog-uri pe sensul Cunța-Pianu”.

Andrei Tudor