15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 18:38

Capul contrabandiștilor de țigări din Arad a fost prins și arestat. El a fugit de două ori din fața polițiștilor

spot_img

Cosmin Ionuț Mladin, cel care coordona gruparea de contrabandă cu țigări din Arad a fost găsit și reținut de polițiști joi dimineață. Mladin era dat în urmărire națională, încă de pe 26 iulie,după ce Tribunalul București a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, iar el nu a mai fost de găsit.

„Polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale-IGPR au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis la data de 26 iulie a.c., de magistrații Tribunalului București, pe numele unui bărbat, de 35 de ani, cercetat pentru mai multe infracțiuni. Acesta a fost depistat în județul Arad, urmând a fi depus într-un centru de reținere și arestare preventivă”, a informat Poliția Română.

Liderii grupării din Arad sunt acuzați de contrabandă cu țigări și au fost arestați preventiv, luni, pentru 30 de zile, de Tribunalul București.

Acuzaţiile sunt de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani. În dosar, DIICOT a pus sechestru pe 622 de autoturisme, 357 de suprafețe de teren şi 50 de imobile. Au fost ridicate peste 27.000 de țigarete, 3 arme de vânătoare, peste 300.000 de lei, peste 100.000 de euro și aproape 36.000 de dolari.

Ancheta DIICOT s-a făcut în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie (HMRC), din Ungaria (NTCA), din Franța și Germania.

C.D