2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 13:13
No menu items!

Captură-record de heroină, la vama Giurgiu

spot_img

heroina_captura

Un cetățean turc a fost reținut, marți, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), după ce luni a fost prins, la vama Giurgiu, încercând să introducă în România 75 de kilograme de heroină.

Potrivit anchetatorilor, cetățeanul turc făcea parte dintr-o rețea internațională de trafic de stupefiante care acționa pe ruta Turcia _ Europa de Vest, România fiind doar o țară de tranzit pe această rută. De altfel, întreaga cantitate de heroină confiscată la Giurgiu – în valoare de aproximativ 3 milioane de euro – era destinată consumatorilor din state vest-europene.

Drogurile erau ascunse într-un TIR, împachetate în colete – cadou, traficanții declarând inițial că în acele pachete sunt, de fapt, cadouri destinate copiilor nevoiași.

DIICOT a precizat, marți, într-un comunicat de presă, că “prin rezoluţia din data de 09.12.2013, procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală au început urmărirea penală împotriva învinuiţilor Y.S şi B.B.L sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc”.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că aceştia, în cursul anului 2013, au deţinut şi transportat diferite cantităţi de heroină, din Turcia, în România, pentru a fi vândută, iar în data de 09.12.2013 au fost surprinşi, pe teritoriul României, în timp ce transportau  cu un autotren cantitatea de 75 kilograme heroină. De asemenea, a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară la locuinţa acestora. Faţă de inculpatul Y.S procurorii D.I.I.C.O.T au luat la data de 10.12.2013 măsura preventivă a reţinerii, în cauză urmând să fie sesizat Tribunalul Bucureşti în vederea luării măsurii arestării preventive”, se arată în comunicatul DIICOT.

R.D.