3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:55
No menu items!

Captură record de heroină în Bucureşti: peste 10 kg, găsite la un turc şi doi români

spot_img

Valoarea de piață a heroinei este de 250.000 €

DIICOT_mascati_SZ

Poliţiştii şi procurorii de crimă organizată au făcut sâmbătă, în Capitală, cea mai mare captură de heroină destinată consumatorilor din România – peste 10 kilograme, găsite la un turc şi doi români care au fost duşi, pentru audieri, la sediul central al DIICOT, potrivit Mediafax.

Surse judiciare au declarat că valoarea heroinei este de circa 250.00 de euro. Înainte să fie vândută consumatorilor, aceasta ar fi urmat să fie amestecată cu glucoză, fapt ce ar fi mărit cantitatea şi ar fi crescut preţul la 350.000 de euro.

Captura record făcută de poliţiştii şi procurorii de crimă organizată va duce la o criză de heroină în rândul consumatorilor autohtoni, fiind anticipată creşterea cu 40% a preţului unei doze, spun aceleaşi surse.

Drogurile au fost aduse din Turcia. Bărbaţii la care a fost găsită heroina sunt cercetați pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

Cazul a fost instrumentat cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, iar la acţiune au participat şi lucrători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie ai Jandarmeriei Române.