10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 19:12
No menu items!

Captură record de etnobotanice

spot_img

25 de percheziţii au loc, marţi dimineaţă, în Capitală şi în judeţele Alba, Hunedoara, Timiş şi Cluj, fiind vizate persoane suspectate de trafic cu substanţe etnobotanice, afirmă surse judiciare.

Aproximativ o sută de kilograme de etnobotanice au fost găsite de anchetatori, marţi dimineaţă, în urma percheziţiilor făcute în Capitală şi în judeţele Alba, Hunedoara, Timiş şi Cluj, la persoane suspectate de trafic cu astfel de substanţe.

Potrivit unor surse judiciare, în acest caz vor fi audiate la DIICOT, Serviciul Teritorial Hunedoara, 45 de persoane, 25 fiind învinuiţi, iar restul consumatori de substanţe etnobotanice.

În urma descinderilor, anchetatorii au găsit aproximativ o sută de kilograme de substanţe etnobotanice, mai spun sursele citate.

Potrivit surselor citate, suspecţii sunt acuzaţi că vindeau substanţe etnobotanice în special în rândul tinerilor. Adolescenții de până la 18 ani reprezintă 13,23 % din cazuri iar cei cu vârste între 18 şi 20 de ani, o treime dintre cei intoxicaţi. Conform statisticilor , în aproape 90% din cazuri, consumatorii au vârstele până la 30 de ani.

Printre cei vizaţi de percheziţiile de astăzi se află şi administratori ai unor firme care comercializează produse etnobotanice.