13 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 17:52

Capitala Suediei, posibilă țintă a Stat Islamic

spot_img

Cel puţin şapte terorişti din gruparea Stat Islamic ar plănui atacuri în capitala Suediei. Acesta este avertismentul care ar fi fost transmis de serviciile irakiene de informaţii, care vorbesc despre o celulă teroristă organizată în această ţară.

“Pot confirma că lucrăm intens, în coordonare cu partenerii noștri locali și internaționali, pentru a ne asigura de veridicitatea informațiilor pe care le-am primit”, a declarat purtătoarea de cuvânt a serviciilor de securitate suedeze (Sapo), Sirpa Franzen, citată de AFP, transmite Agerpres.

Franzen nu a vrut să precizeze nici natura acestei alerte, nici dacă este vorba de o amenințare teroristă la adresa Suediei. ”Primim destul de des informații de acest tip, care sunt uneori corecte, iar alteori eronate”, a mai spus aceasta.

Potrivit site-ului Daily Expressen, serviciile de informații irakiene au informat Sapo că șapte sau opt combatanți ai Stat Islamic s-au infiltrat în Suedia cu scopul de a comite un atentat împotriva unui obiectiv civil la Stockholm.

Nivelul de alertă în Suedia a rămas neschimbat, fiind la nivelul trei pe o scară de unu la cinci, a adăugat purtătorul de cuvânt al Sapo, făcând apel la suedezi “să continue să trăiască normal”.

R.D.