16.4 C
București
duminică, 4 iunie 2023 - 10:25
No menu items!

Capitala se apropie de incidența de 3 la mie. Ce școli și grădinițe au rată de vaccinare sub 60% și ar urma să treacă în online

spot_img

Rata de infectare în București este marți de 2,97 la mie, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică, astfel că este de așteptat ca miercuri aceasta să depășească pragul de 3 la mie.

În cazul localităților cu incidența de peste 3 la mie, școlile și grădinițele care au rată de vaccinare în rândul personalului de sub 60% trec la învățământ online.

Decizia va fi luată pe baza raportărilor din ziua de vineri, 14 ianuarie, pentru săptămâna care începe pe 17 ianuarie – prima zi din semestrul al doilea.

Potrivit datelor de vineri, 7 ianuarie, sunt 57 de școli și grădinițe cu procent de vaccinare de sub 60%. De precizat însă ca o parte dintre acestea ar putea trece de pragul de 60% până pe 14 ianuarie, existând locuri unde procentul este de peste 50%.

Lista școlilor și grădinițelor cu rată de vaccinare sub 60% AICI.

Potrivit ministrului Educațiie, la nivel național circa 3.000 de unități de învățământ din 17.000 sunt în această situație conform raportărilor existente.

                                                                                                                   Adina Silav