29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:53
No menu items!

Capitala, paralizată. Grevă generală la metrou și RATB

spot_img

Metrou_greva_SZ

Sindicaliştii de la Metrorex şi RATB ameninţă că vor declanșa greva în zilele de luni şi marţi, între orele 4.00 şi 16.00, dacă nu li se vor soluţiona revendicările. Liderii sindicali vor avea negocieri, la sfârșitul acestei săptămâni, la Ministerul Transporturilor.

Greva celor de la metrou este sigură dacă problemele nu vor fi soluţionate până luni, iar noi ne vom solidariza cu ei marţi, dacă nu sunt rezolvate revendicările

Vasile Petrariu
lider sindical RATB

În 26 septembrie, preşedintele Unităţii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi, anunţa că greva generală la metrou şi RATB, anunţată iniţial pentru 30 septembrie, a fost amânată pentru 14 octombrie, pentru a putea continua negocierile cu echipa guvernamentală.

Ca urmare a negocierilor începute pe data de 18 septembrie, între reprezentanţii Federaţiei din Trasporturi, Transloc şi Servicii Publice «ATU – România» şi echipa guvernamentală, dar în primul rând din respect pentru cei peste 700.000 de călători care folosesc zi de zi metroul bucureştean, greva propriu-zisă de la metrou anunţată pentru data de 30 septembrie 2013 se va amâna până pe data de 14 octombrie 2013. În acest timp negocierile vor continua şi sperăm că se vor găsi şi soluţii

Ion Rădoi
lider sindical Metrorex

Sindicaliştii de la Metrorex i-au cerut premierului Victor Ponta, în 25 septembrie, pe şantierul Magistralei 5 Drumul Taberei-Universitate, să îi primească la Guvern pentru a discuta despre indexarea salariilor, spunându-i că nu dispune de toate datele şi că îi vor prezenta ei situaţia corectă. Ponta a arătat că declanşarea grevei la metrou nu ar fi un gest corect şi de bun-simţ, în condiţiile în care Metrorex beneficiază de subvenţii de la buget, respectiv din încasările strânse de la toţi românii, nu doar de la bucureşteni.

Andrei Tudor