-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 13:19
No menu items!

Capitala intră în scenariul roșu. Incidenţa cazurilor de COVID a trecut de 3. Vor fi decise noi restricţii

spot_img

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în Bucureşti a trecut miercuri de 3, ceea ce implică instituirea de noi restricţii referitoare la activitatea magazinelor, restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, salilor de spectacol, sălilor de fitness.

Incidenţa îmbolnăvirilor în Capitală a ajuns la 3,32, valoare care nu a mai fost înregistrată din 22 noiembrie 2021, când era în scădere. Valoarea acestui indicator a reînceput să crească de la sfârşitul anului trecut.

Prefectura Capitalei a anunțat deja că la ora 15.00 este convocată ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU).

De la pragul de 3 la mie al ratei de incidență, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate, iar comitetul pentru situații de urgență trebuie să adopte o hotărâre în acest sens.

De la pragul de 3 la mie intră în vigoare criteriul ratei de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică. Dacă acest prag este sub 60%, elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță stau acasă. Potrivit ministrului Educației, în București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%.

                                                                                                                    Adina Silav